Mikulás Vándor Kupa 2016

2016. december 6.   Iskolánkban hagyomány a december 6-án rendszeresen megrendezésre kerülő „Mikulás Kupa”, melynek fő célja a tanulói aktivitás fokozása.
   Az idei versenyeket a szokásoknál is nagyobb várakozás előzte meg. Ennek oka az volt, hogy első alkalommal versenyezhettünk egymással iskolai szinten a nyáron felújított tornatermünkben. Újdonságnak számított a kupán a felsősök Méta versenye is. A találgatások már napokkal korában elkezdődtek: vajon melyik osztály viheti tovább a kupát?
   A szervezők változatos programot állítottak össze. Legkisebb tanulóink az 1-2. évfolyamokon sorversenyen vehettek részt. Erzsi néni (Kisváriné Nagy Erzsébet) izgalmas pályákat alakított ki tanítványainak. Zengett a tornaterem a szurkolók bíztatásától. Hasonló sikere volt a 3-4. évfolyam labdás „bombázó” versenyének is. A nagyobb labdákat zsámolyra helyezték Margó néniék (Greksa Lászlóné) és ezeket kellett eltalálni az ellenfél csapatát megelőzve. Győztes a több pontot szerző csapat lehetett.
   A verseny után fényképezés következett. A csapatok a felső tagozatosokkal együtt közösen álltak Robi bácsi (Matz Róbert) fényképezőgépe elé. A program némi csúszással folytatódott az 5-6. osztályosok Méta versenyével. Ezt a régi játékot tonatermi viszonyokhoz igazítva, nagy akarással játszották tanítványaink. Minden osztály 8 fős csapattal szerepelhetett, a cseréket a csapatkapitányok intézték. Hibának számított, ha a labdát a plafonra ütötték, vagy ha egy állomásra egyszerre ketten érkeztek be. Közben a játékra várakozó csapatok tagjai a folyosón célbadobó versenyen vettek részt. A legjobbak ajándékot nyerhettek. A program zárásaként a 7-8. osztályosok csaptak össze egymással. Ők ismerik legrégebben a Méta játékot. Fizikai képességek vonatkozásában és összeszokottságban is ők vezetnek és ez megmutatkozott a játékukban is.
A mérkőzéseken nagy csatákat láthattunk.E R E D M É NY E K:


Sorversenyek:
I. helyezett: 2/b osztály
II. helyezett: 2/a osztály
III. helyezett: 1/b osztály

„Bombázó" verseny:
I. helyezett: 4/b osztály
II. helyezett: 4/a osztály
III. helyezett: 3/a osztály

Méta verseny az 5-6. osztályosok között:
I. helyezett: 5/a Mikulássapkás csapata.
Egyedül ők neveztek két csapattal
a versenyekre!

II. helyezett: 6/b osztály
III. helyezett: 6/a osztály
Méta verseny a 7-8. osztályosok között:
I. helyezett: 8/a osztály csapata
II. helyezett: 7/b osztály csapata
III. helyezett: 7/a osztály csapata


Minden résztvevőnek gratulálunk, mert igazi közösségi élményhez jutottak ezen a napon!

Mészáros Ferenc testnevelés tanár, rendező