Itt a farsang, áll a bál…

2017. február 12.     Február 10-én tartottuk meg iskolánkban az alsó tagozatosok farsangi mulatságát. Temettük a telet és nagyon várjuk a tavasz közeledését.
     Hetekkel korábban lázasan készültek az osztályok a csoportos bemutatókra. Idén a mese világából meríttetünk ötleteket. A bál a Holdfény Aerobic tánccsoport bemutatójával kezdődött. Majd a másodikosok bemutatták a mohácsi busójárás helyi változatát, amivel reméljük végleg elűzték a telet. Az elsősök tavaszi virágokként tündököltek.
A másik elsős csapat nagytakarítást tartott, a télen elbújt csótányokat kergették el. A második a osztály Mary Poppins ismert, Szeretni kell című dalára esernyős táncot lejtett. A harmadikosok Mignonoknak öltözve modern táncot mutattak be. A negyedik a osztály jelenetet adott elő a 101 kiskutya című filmből. És végül, a másik negyedikes csapat szintén mignonnak öltözve ropta a táncot.
     A szünetben tombolát és zsákbamacskát lehetett vásárolni. Sikerült mindenkinek kisebb-nagyobb ajándékot begyűjteni. A büfét a végzős nyolcadikos osztályok működtették. Köszönjük az alsós osztályoknak a felajánlott süteményeket. Vásárlásaival mindenki a ballagó diákokat támogatta.
     A szünet után az egyéni jelmezesek felvonulása következett. Nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen 92 alsó tagozatos diák öltözött be. Idén nagyon sokan készítettek otthon jelmezt. Igen ötletes dolgokat láttunk.
Nem volt könnyű meghozni a végleges döntést. A zsűri tagjai: Hanyecz Anita iskolánk igazgatója, Szente Béla polgármester, Korbely Réka DÖK vezető, Pálné Gelniczky Mária nyugdíjas tanárnő és Pappné Haller Hajnalka a szülői munkaközösség tagja. Természetesen minden osztály ajándékban részesült.

Egyéni díjazottaink:


1. osztály:

1. Hamburger 2. Polip 3. Medúza


2. osztály:

1. Mosógép 2. Villanykörte 3. Rubik kocka


3-4. osztály:

1. A nagy Ho-ho horgász 2. Almafa 3. Páva


A legjobb jelmez díját kapta:

1-2. évfolyamon: Hőlégballon
(2+2 fős belépőt kapott a Nemo Parkba)
3-4. évfolyamon: Apa viszi a fiát
(2 órás műtermi fotózást kapott)

     Ezen a délutánon kerültek kiosztásra a Fekete István Napok és a tanulmányi versenyek díjazottainak oklevelei.
     Kora estére mindenki elfáradt a táncban, a büfé is kiürült, a telet is eltemettük, így hazamentünk.

Greksa Lászlóné alsós munkaközösség-vezető