Monorierdei Fekete István Általános Iskola
Visszaszámláló Monorierdő honlapja Ökoiskola honlapja SZK honlapja

Hírek archívum | 2016-2017

← Vissza a főmenübe

A 3 hetet meghaladó projekt 3. hete.
A projekt témája: Magyarország nemzeti parkjai

Megjelent: 2017. 06. 20.
Barlangtúra jutalomból
Megjelent: 2017. 06. 20.
Herman Ottó Természetismereti Tesztverseny
Megjelent: 2017. 06. 12.

2017. május 28.

A háromfordulós Herman Ottó Természetismereti Tesztversenyen ebben a tanévben 296 általános iskola 880 III., 920 IV., 770 V. és 740 VI. osztályos tanulója vett részt.
Az első fordulót március elején az iskolánkban írták meg diákjaink, és aki itt elérte a 65%-ot, továbbjutott a második fordulóra. Iskolánkban 12 szerencsés diák volt: Szatmári János László 3.a, Nagy Gábor 4.a, Tóth Ákos 4.a, Barcsai Virgínia 4.b, Halasi Zsuzsanna 4.b, Schlagmüller Noel 4.b, Vaszi Rómeó 4.b, Debreczeni Anna Laura 5.a, Juhász Sára 5.a, Jutas Rebeka 5.a, Szűcs Laura 5.a, Vartik Fanni Laura 6.a. [...]
Teljes cikk megtekintése
32. Telekom Vivicittá Városvédő Futás
Megjelent: 2017. 05. 23.

2017. április 8. Budapest

Az ország egyik legnépszerűbb szabadidő-sport eseménye, a Telekom Vivicittá idén is megrendezésre került Budapesten az 56-osok terén. Mind a 28166 futó célba ért, szombati napon 12600-an futottak, köztük iskolánk tanulói.
A Minicittá (2500m) futamai12 órakor kezdődtek, melyből az elsőn az egyéni indulók, az azt követő két futamon pedig az iskolai nevezők vitték dűlőre, ki a jobb.
A komoly megmérettetések 15 órakor kezdődtek a Midicittá futamaival. [...]
Teljes cikk megtekintése
Tavaszi PET palack és papírgyűjtés
Megjelent: 2017. 05. 11.

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

2017. április 26-27.-én rendeztük a tavaszi PET palack és papírgyűjtést. Az előgyűjtés során, valamint ezen a két napon a lelkes diákoknak és szülőknek köszönhetően 33794 db PET palackot és 11124 kg papírt sikerült összegyűjteni. Ez jóval meghaladja a szeptemberben gyűjtött mennyiséget. [...]
Teljes cikk megtekintése
A Föld nemzeti parkjai projekthét
Megjelent: 2017. 04. 24.
Kolompos koncert
Megjelent: 2017. 03. 20.

2017. február 27. Monor

2017. február 27-én iskolánk 43 alsó tagozatos tanulója Monorra utazott a Kolompos együttes koncertjére. A gyerekek körében igazán népszerű zenészek két előadást tartottak ezen a napon a Művelődési Házban.
Mindannyian nagyon várták a személyes találkozást, hiszen már több napja ismerkedtünk az együttes tagjaival, zenéivel a modern technikai eszközök segítségével. Sok hasznos információval lettünk gazdagabbak, mint pl.:
A Kolompos egy magyar népzenei együttes, akik főként gyermekeknek muzsikálnak. Óvodákban, iskolákban, gyermektánc-házakban ismertetik meg a kicsikkel a népzenét, néptáncot és a népszokásokat interaktívan, szórakoztató elemekkel fűszerezve. [...]
Teljes cikk megtekintése
Felsős farsang
Megjelent: 2017. 02. 27.

Ezek voltunk mi! (2017. február 17.)

2017. február 17-én került megrendezésre iskolánkban a farsangi mulatság felső tagozatos diákjaink számára. Az idei évben „Ezek vagyunk mi!” témakörben mutatkoztak be kivétel nélkül az osztályok.
A vidámság és bolondozás egyik osztály produkciójából sem hiányzott. Az 5.a osztály önmagát adta, a 6.a osztály kicsit sem falábú Pinokkióként, a 6.b osztály Hupikék Törpikékként vonult fel. A 7.a-sok megmutatták ismerik a katonás fegyelmet, míg a 7.b-sek „Riszáltak úgyis, úgyis”. A 8.a osztály Öngyilkos osztagként lepte meg a közösséget. Utolsóként a 8. b osztály Takarító bácsi párosa, majd táncos lányai csaltak mosolyt az arcunkra. kkel korábban lázasan készültek az osztályok a csoportos bemutatókra. Idén a mese világából meríttetünk ötleteket. A bál a Holdfény Aerobic tánccsoport bemutatójával kezdődött. [...]
Teljes cikk megtekintése
Alsós farsang | Lions club
Megjelent: 2017. 02. 14.

Itt a farsang, áll a bál… (2017. február 12.)

Február 10-én tartottuk meg iskolánkban az alsó tagozatosok farsangi mulatságát. Temettük a telet és nagyon várjuk a tavasz közeledését.
Hetekkel korábban lázasan készültek az osztályok a csoportos bemutatókra. Idén a mese világából meríttetünk ötleteket. A bál a Holdfény Aerobic tánccsoport bemutatójával kezdődött. Majd a másodikosok bemutatták a mohácsi busójárás helyi változatát, amivel reméljük végleg elűzték a telet. Az elsősök tavaszi virágokként tündököltek. A másik elsős csapat nagytakarítást tartott, a télen elbújt csótányokat kergették el. A második a osztály Mary Poppins ismert, Szeretni kell című dalára esernyős táncot lejtett. A harmadikosok Mignonoknak öltözve modern táncot mutattak be. A negyedik a osztály jelenetet adott elő a 101 kiskutya című filmből. És végül, a másik negyedikes csapat szintén mignonnak öltözve ropta a táncot. [...]
Teljes cikk megtekintése

„A béke megünneplése” avagy békeposzter pályázat fánkfalással egybekötve

(Monor, 2017. február 11.)
Immár harmadik alkalommal vettek részt iskolánk ügyes kezű diákjai a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége által meghirdetett nemzetközi békeposzter pályázaton. Az eseményre Dr. Páczi Antal, Monorierdő község alpolgármestere, hívta fel figyelmemet néhány évvel ezelőtt. Akkor még nem is sejtettem milyen nagyszerű kezdeményezés részeseivé váltunk. [...]
Teljes cikk megtekintése
Igazolások a 2. félévben
Megjelent: 2017. 02. 01.

Tisztelt Szülő!

A 2016/2017-es tanév 2. félévben csak az ellenőrzőbe előre beírt szülői kikérőt tudjuk elfogadni. Amennyiben nem az ellenőrzőbe történik a bejegyzés, az nem hivatalos. A kikérőt az igazgatónak vagy igazgató helyettesnek valamint az osztályfőnöknek egyaránt láttamozni kell. Ha elmulasztotta beírni a kérést, telefonon vegye fel a kapcsolatot az osztályfőnökkel. Amennyiben gyermekének már nincs több szülői igazolási lehetősége, úgy a mulasztott órákról orvosi igazolást kell hoznia. Az igazolásra Házirendünk 3.1 pontja szerint 3 munkanap áll rendelkezésére. Ezen túlmenően, nem fogadjuk el az igazolást.

Monorierdő, 2017. január 20.
Mikulás Vándor Kupa | Diákolimpiai Játékos Sportverseny
Megjelent: 2016. 12. 16.

Mikulás Vándor Kupa - 2016. december 6.

Iskolánkban hagyomány a december 6-án rendszeresen megrendezésre kerülő „Mikulás Kupa”, melynek fő célja a tanulói aktivitás fokozása.
Az idei versenyeket a szokásoknál is nagyobb várakozás előzte meg. Ennek oka az volt, hogy első alkalommal versenyezhettünk egymással iskolai szinten a nyáron felújított tornatermünkben. Újdonságnak számított a kupán a felsősök Méta versenye is. A találgatások már napokkal korában elkezdődtek: vajon melyik osztály viheti tovább a kupát? [...]
Teljes cikk megtekintése

Diákolimpiai Játékos Sportverseny - 2016. december 7. Maglód

2016. december 07-én került megrendezésre Maglódon a Vermesy Péter Általános Iskolában a 2016/2017-es tanév diákolimpiai játékos sportvetélkedőjének körzeti döntője. A versenyen három iskola vett részt. A Monorierdei Fekete István Általános Iskola, Vecsésről a Halmi telepi Általános Iskola, továbbá Maglódról a Vermesy Péter Általános Iskola.
Mindhárom iskolából összesen 18 tanuló mérhette össze tudását. (6 tanuló a 2. évfolyamról, 6 tanuló a 3. évfolyamról és 6 tanuló a 4. évfolyamról). A verseny során 10 feladatot kellett végrehajtani minél gyorsabban. (pl.: kötéláthajtás; futás váltóbottal; szlalom kézilabda vezetés; gátakadály; utazó labda; páros adogatás; karikakirakó; alagútakadály; pók- és rákjárás és a legutolsó feladat a kötélhúzás volt). [...]
Teljes cikk megtekintése
Évfordulónaptár – Iskolatörténet
Megjelent: 2016. 11. 23.
DIÁKHÍR: Csillaglesen
Megjelent: 2016. 11. 17.
2016. október 12. Albertirsa
Nemrégiben egy októberi délutánon moziban voltunk az osztálytársaimmal.
Tanítás után azonnal indultunk Albertirsára, ahová vonattal jutottunk el. A vonaton, miután helyet foglaltunk, a barátommal zenét hallgattunk. Negyed órás utazást követően megérkeztünk az irsai állomásra, ahonnan elsétáltunk a moziig. Útközben, aki akart, vásárolhatott inni- és ennivalót. Ezen a délutánon hűvös volt és az eső is csöpörgött, ezért jól esett, hogy végre leülhettünk a mozivászon elé.
Miután elhelyezkedtünk, megkezdődött a vetítés. Az alkotás, aminek a kedvéért érkeztünk, az idei kötelező olvasmány, az Egri Csillagok filmváltozata volt. A teremben megelevenedtek a könyv szereplői: Gergő, Vicuska, Jumurdzsák… . A történet gyorsan pergett, de ha jól figyeltünk nyomon tudtuk követni a regény történéseit.
Mire a film véget ért kinn már esteledett és mi gyors léptekkel indultunk az állomás felé, hogy hazajuthassunk.
Amikor Monorierdőn leszálltunk a vonatról, már sötét fogadott. Igyekeztünk vissza az iskolába a holminkért, majd mindenki az otthona felé vette az irányt, mert még várta egy kis tanulnivaló a következő napra.

Fajka Dávid 6.a osztályos tanuló
Múzeumlátogatás a Városligetben
Megjelent: 2016. 11. 08.
Október 14-én a 6.a osztályosok kirándulni mentek Budapestre, a Mezőgazdasági Múzeumba. Én is részt vettem a programon. Anna nénivel és Feri bácsival Zuglóba vonatoztunk. Nekem az út is nagyon tetszett.
Zuglóból gyalog mentünk a múzeumig. Ott egy külön foglalkozáson, az „Éjszakai nyomozás-Kiállítás és detektívjáték holdfényben” vettünk részt. Ez a foglalkozás két részből állt. Belépéskor egy szöveges játéklapot kaptunk, melyen játékállomásról játékállomásra újabb fejtörőket oldhattunk meg. Az állatvilággal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnunk. A három megadott válasz közül ki kellett választanunk a helyeset. Amikor sikerült megtalálnunk a hat helyes megoldást, visszatérhettünk a kiindulópontunkhoz. [...]
Teljes cikk megtekintése
Most az érdekességekre utaztunk
Megjelent: 2016. 10. 18.
A felső tagozatos diákok már több ízben voltak a Fővárosi Állatkertben, ez a kirándulás mégis különleges volt. Most a „DÖKösökkel” kifejezetten az állati érdekességekre utaztunk.

Tovább bővíthettük biológiai ismereteinket a szavanna állatairól: [...]
Teljes cikk megtekintése
Nemzeti Parkok projekt hetek - első hét
Megjelent: 2016. 10. 06.
PET palack és papírgyűjtés
Megjelent: 2016. 10. 04.

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

2016. szeptember 21-22-én rendeztük az őszi PET palack és papírgyűjtést. Az előgyűjtés során, valamint ezen a két napon a lelkes diákoknak és szülőknek köszönhetően 25387 db PET palackot és 9205 kg papírt sikerült összegyűjteni.

Ez a tavalyi mennyiség kétszerese! [...]
Teljes cikk megtekintése
Nyári gyerekek a Balaton parton
Megjelent: 2016. 08. 31.
Immáron harmadik alkalommal pályázott sikeresen iskolánk az Erzsébet táborban való részvételre. Idén azonban dupla sikernek örülhettek tanulóink és szüleik, ugyanis két csoporttal, egy alsó évfolyamos és egy felső évfolyamos turnussal utazhattunk el Zánkára, összesen 59 tanulóval. Az új helyszín új izgalmakat tartogatott a már rutinos táborozóknak és kísérőiknek is. Ezúton köszönjük Monorierdő Község Önkormányzatának anyagi támogatását, melynek segítségével, autóbusszal utazhattak tanulóink a táborba. [...]
Teljes cikk megtekintése
Tábor az iskolában
Megjelent: 2016. 08. 30.

Minden hír PDF formátumban

A pdf fájlok megnyitásához az Adobe Reader programra van szükség!
Megnyitás új lapon ↓ Letöltés

← Vissza a főmenübe
Copyright© Lőrincz Tímea 2016.