Monorierdei Fekete István Általános Iskola
Visszaszámláló Monorierdő honlapja Ökoiskola honlapja SZK honlapja

Hírek archívum | 2019-2020

← Vissza a főmenübe

Versenyeredmények 2019-2020
Megjelent: 2020. 07. 09.
Angol Titok levelező verseny indított két nyolcadikos diák, nagyon szép eredménnyel zárta a versenyt. Az országosan induló 848 tanuló közül Juhász Sára 10. Debreczeni Anna 9. helyezést értek el.
Angolból a Tollforgató versenyen 5. évfolyamból 2 fő, a 7. évfolyamból 1 fő jutott be a döntőbe.
Pilisen a Baranyi Ferenc Szavalóversenyen Hajdu Zsombor 5.-6. évfolyamon, 5. helyezést ért el, Juhász Sára 6. lett. [...]
Teljes cikk megtekintése
Iskola előkészítő
Megjelent: 2020. 06. 30.

Kedves Szülők!

2020 augusztus 26-án és 27-én 9-11 óráig játékos előkészítő foglalkozás lesz a leendő elsős gyerekek számára. Ezeken a találkozásokon a gyerekek megismerkedhetnek a tanítókkal, új pajtásaikkal, így szemptemberben jó ismerősként köszönthetik egymást és örömmel kezdhetik iskolás életüket.

Erika néni, Brigi néni
Tanévzáró
Megjelent: 2020. 06. 10.

Kedves Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy idén a járványügyi helyzet miatt hagyományos tanévzárót nem tartunk iskolánkban. A bizonyítványok átadására osztályonként a megadott időpontban kerül sor az egészségügyi szabályok betartásával.

2020. 06. 17. 9:00 - 8.A

2020. 06. 18. 9:00 - 4.A
       9:30 - 4.B
       10:00 - 3.A
       10:30 - 3.B
       11:00 - 2.A
       11:30 - 2.B
       12:00 - 1.A
       12:30 - 1.B

2020. 16. 19. 9:00 - 5.A
       9:30 - 5.B
       10:00 - 6.A
       10:30 - 7.A
       11:00 - 7.B

A bizonyítványosztás az iskola belső udvarán lesz megtartva, melyen kizárólag a tanulók vehetnek részt. Amennyiben mégis elksírési gyermekét, kizárólag az iskola kapuin kívül várakozhat, és ott is betartva a járványügyi szabályokat. Érkezés a hátsó iskolakapunk lehetséges.

Kérjük, ne feledkezzenek meg az alkalomhoz illő ünnepélyes öltözetekről és a maszkról sem.

Hanyecz Anita
intézményvezető
Tájékoztatás az oktatás módjáról a tanév végéig
Megjelent: 2020. 05. 21.

Kedves Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy az oktatási államtitkár tájékoztatása alapján az iskolában marad a tantermen kívüli digitális munkarend 2020. június 15-ig. 2020. június 2-ától engedélyezik az iskolában való benntartózkodást a tanulók részére, abban az esetben, ha szülő nem tudja megoldani gyermeke felügyeletét. A gyermekfelügyeletet 2020. június 02 - 2020. június 26-ig tartó időszakra vonatkozik. Kérem, amennyiben igényli gyermeke részére az felügyeletet a megadott email címen jelezze az iskola felé: feketeiskola.monorierdo@gmail.com
Határidő: 2020. 05. 31.
A kérelmében kérem, tüntesse fel az időpontot, hogy milyen időintervallumban igényli a felügyeletet, valamint hogy igényelne-e étkezést gyermekének. (Amennyiben a konyha felé fizetési hátraléka van, nem veheti igénybe az étkeztetést, csak a számla kiegyenlítését követően.)

Köszönettel:
Hanyecz Anita
intézményvezető
Versmondó verseny
Megjelent: 2020. 05. 07.
Büszkén szeretnénk újságolni, hogy iskolánk tanulója, Hajdu Zsombor József, a Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtára által meghirdetett online versmondó versenyen ezüst minősítést ért el.
Gratulálunk ehhez a szép eredményhez!

Leendő elsősöknek és Szüleiknek
Megjelent: 2020. 04. 16.

Kedves Szülők!

Fogadják szeretettel a leendő első osztályos tanítónénik bemutatkozását.
Vargáné Szederkényi Brigitta Nagy Zoltánné
Adatkezelés a digitális oktatásban
Megjelent: 2020. 04. 11.

Tisztelt Szülő / Törvényes képviselő!

Elérhetővé tettük a tantermen kívüli digitális munkarendben való részvétel során megvalósuló adatkezelésről szóló tájékoztatót.
Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési útmutató
Beiratkozás
Megjelent: 2020. 04. 09. | Frissítve: 2020. 04. 21.

Tisztelt Szülő / Törvényes képviselő!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg.

A beiratkozás szakaszairól részletes leírást találnak a tájékoztatóban.
FRISSÍTETT tájékoztató megtekintése Videós segédlet megtekintése
Család- és Gyermekjóléti Szolgálat
Megjelent: 2020. 04. 01.

Tisztelt Szülők!

Monor és Térsége Integrált Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat alkalmazásában, mint sokan tudják óvodai és iskolai szociális segítőként vagyok jelen az iskolában, gyermekekkel kapcsolatos problémákkal, nehézségekkel és elakadásokkal kapcsolatban nyújtok egyéni tanácsadást a problémák megoldása érdekében.

Jelenlegi kormányintézkedésék idején az alábbi témákban is kereshetnek:
- digitális rendszerbe történő beilleszkedés és az ezzel járó nehézségek
- gyermeknevelési tanácsadás
- internet veszélyei
- kiadott járványügyi intézkedések értelmezése.

Telefonos és online formában tudunk kapcsolatot tartani hétköznapokon a mellékelt elérhetőségeimen, igény esetén előre megbeszélt időpontban Messenger alkalmazásban videókonzultáció is lehetséges.

Jó egészséget kívánok! Vigyázzunk egymásra!

Mezei Enikő
Tel.: +36-30-151-8916
E-mail: oisz.eniko@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/mezei.eniko.58
PDF dokumentum megtekintése
Intézkedések a koronavírus miatt
Megjelent: 2020. 03. 27.

Tisztelt Szülők!

Önök előtt is ismeretes, hogy 2020. március 16-tól tantermen kívüli digitális munkarendet rendelt el a kormány. A diákok nem látogathatják az iskolát, de ez nem tanítási szünet, a tanítás folytatódik, a diákoknak kötelező részt venni a tanítás-tanulás folyamatában. Ennek megfelelően az elmúlt időszakban a digitális oktatás minél gördülékenyebb megszervezésén munkálkodtak pedagógusaink. A digitális oktatási forma során szerzett érdemjegyek beleszámítanak az év végi osztályzatba, ezért kérjük, támogassa gyermekét a kért tananyagrészek, házi feladatok határidőre való visszaküldésére. Amennyiben segítségre lenne szüksége, keresse az iskola vezetőségét vagy gyermeke osztályfőnökét minden nap munkaidőben 08:00-16:00-ig. Kérem, tartsák tiszteletben ezen kérésemet és kizárólag a megadott időpontban keressék a pedagógusokat, osztályfőnököket.

Hanyecz Anita
intézményvezető

Intézkedések a koronavírus miatt
Megjelent: 2020. 03. 18.

Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai naptól életbe lép a digitális oktatás, de még szeretném türelmüket kérni az átallással kapcsolatosan. Pedagógusaink folyamatosan azon dolgoznak, hogy továbbra is színvonalas oktatást tudjanak biztosítani gyermekeik részére.
Önök és a tanulók is a következő csatornákon tájékozódhatnak a küldött tananyagról: Facebook- osztályok csoportjai, Messenger, e-mail, KRÉTA rendszer.
A Facebook csoportokban megjelenített tanári bejegyzéseket kérjük, ne kommenteljék, ne like-olják, probléma esetén e-mail üzenetet küldjenek a pedagógusnak.
Ezeken a csatornákon keresztül minden tájékoztatást és tudnivalót megtudhatnak az osztályfőnököktől és szaktanároktól.
Kérem Önöket, hogy kérdéseikkel, problémáikkal 8 és 16 óra közötti időszakban keressék a pedagógusokat.

Hanyecz Anita
intézményvezető

Intézkedések a koronavírus miatt
Megjelent: 2020. 03. 16.

Kedves Intézményvezető Kollégák! Kedves versenyzők!

Tekintettel a koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekkel kapcsolatos feladatokra, ezúton értesítelek Benneteket, hogy a 2020. április 04-re meghirdetett TOLLFORGATÓ verseny elmarad, nem kerül megrendezésre. Az emléklapokat eljuttatjuk hozzátok.

Hanyecz Anita
intézményvezető

Intézkedések a koronavírus miatt
Megjelent: 2020. 03. 15.

Kedves Szülők!

Önök előtt is ismeretes az a tény, hogy gyermekeik 2020. március 16-tól nem látogathatják az intézményt, valamint tantermen kívüli munkarendben, digitális tananyag segítségével tanulhatnak a tanulók. Szükséges felmérni, a tanulók esetében azokat, akiknek szülei/törvényes képviselői nem tudják biztosítani a napközbeni – 8-17 óra közötti – felügyeletet, és emiatt kérik ennek intézményi megszervezését. Kérem, hogy csak azon szülők igényeljenek felügyeletet, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. Ha ezt speciális helyzetükből adódóan nem tudják megszervezni, kérjük, jelezzék azt az iskola felé. (feketeiskola.monorierdo@gmail.com vagy a következő telefonszámokon: 06-29-419-113, 06-30-4254025). Ezen igényükhöz munkáltatói igazolásokat vagy egyéb jelentősen méltánylandó indoklást tartunk szükségesnek bemutatni. Ennek határideje 2020. március 16. 11:00 óráig. Kérem, vegyék figyelembe, hogy a járványra való tekintettel kerülendő a csoportos érintkezés, ezért csak nagyon indokolt esetben, igényeljenek felügyeletet.
Az étkeztetést továbbra is biztosítjuk azon tanulók részére, akik eddig is igénybe vették az iskolában. Ebben a helyzetben, ha továbbra is igényt tart gyermeke részére, biztosítani tudjuk oly módon, hogy azon tanulóknak, akik kiscsoportos "ügyelet rendszer szerinti" foglalkozáson vesznek részt napi kétszeri étkezést (reggeli és ebéd), egyszer használatos ételdobozban. Azon tanulók részére, akik otthon, a távoktatási rendszerben tanulnak és a szülő az étkezési igényt leadja az intézményvezetőnek (2020.03.16., 12 óráig), egyszeri meleg ételt biztosítunk, egyszer használatos ételdobozban. A szülő a Konyha épületében átveheti 11:00 - 14:00 között. (tízórai, egytál meleg étel).
Bármilyen felmerülő kérdés esetén állok rendelkezésükre a fent megadott elérhetőségeken.
Köszönöm együttműködésüket, megértésüket.

Hanyecz Anita
intézményvezető

Intézkedések a koronavírus miatt
Megjelent: 2020. 03. 14.

Kedves Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a médiában elhangzottak alapján, a hétfői naptól tantermen kívüli oktatást rendelt el kormány. A tanulók nem látogathatják az intézményt. További felsőbb utasításig, szíves megértésüket kérjük.

Köszönettel:
Hanyecz Anita
intézményvezető

Intézkedések a koronavírus miatt
Megjelent: 2020. 03. 11.

Kedves Szülők!

Ezúton tájékoztatom Önöket, a kialakult koronavírus helyzettel kapcsolatos legfontosabb intézkedésekről. Minden iskolai programot, bált, ünnepséget, tábort, kötelező úszásoktatást felsőbb ajánlásra lemondok, a tanulók, a pedagógusok és családok biztonsága érdekében. A jelen jelzés különösen vonatkozik a pénteken megrendezésre kerülő március 15-i Nemzeti Ünneppel kapcsolatos megemlékezésre is. A tanulók az ünnepi megemlékezést osztályszinten, videofelvételen keresztül tekinthetik meg. A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi esemény határozatlan ideig felfüggesztésre kerül. Megelőzés szempontjából az intézmény mosdóhelységeiben nagy mennyiségben vannak kihelyezve, fertőtlenítőszerek, szappanok, papírtörlőkkel kiegészítve.

Hanyecz Anita
intézményvezető
Tájékoztató - koronavírus megelőzés

XII. Tollforgató verseny - levelező helyezések
Megjelent: 2020. 03. 04.

Kedves Versenyzőink!


Elérhetővé váltak az idei Tollforgató verseny levelező fordulójának eredményei.
Minden résztvevőknek gratulálunk, a levelezőn továbbjutottakat pedig várjuk 2020. 04. 04-én a döntőn!
Helyezések megtekintése
Szinház Pilisen
Megjelent: 2020. 03. 02.
Fekete István verseny | Alsós Farsang | Mikulás kupa
Megjelent: 2020. 02. 19.

120 éves lenne Fekete István

Iskolánk 2001-ben vette fel Fekete István nevét. Azóta az író születésnapja alkalmából Fekete István Hét keretén belül emlékezünk meg névadónkról. Az idei tanévben is különböző versenyeken mérhették össze tudásukat, rátermettségüket tanulóink.
A komplex humán- és reál verseny második éve várja a megmérettetést vállaló diákokat. [...]
Teljes cikk megtekintése

Farsang az alsó tagozaton

2020. február 14-én, pénteken délután nagy volt a készülődés az alsós folyosón és a tornateremben. Farsangra készülődtünk!
A játékos délutánt Szandi és Melinda táncos csoportjai nyitották meg.
Bemutatójuk után megkezdődött a jelmezesek felvonulása. A műsorvezető bemutatta a zsűri tagjait: Hanyecz Anita, iskolánk igazgatója, Korbely Réka, megbízott igazgató helyettes és Barcsai Tímea, a szülők képviselője személyében. [...]
Teljes cikk megtekintése

Mikulás Kupa

Az idei tanévben is folytatódott a Mikulás kupa sorozat. A kupákért nem méta játékban mérték össze magukat az osztályok, hanem évfolyamonként egyéni versenyszámokat hirdettünk. Az egész napos versenyen délelőtt versengtek az alsó évfolyam tanulói, majd délután következtek a felsősök, akiknek már valamelyest nehezítve lettek a feladatok. [...]
Teljes cikk megtekintése
Természettudományos délután | Mikulás | Terror Háza | ZENE projekthét
Megjelent: 2020. 01. 21.

Természettudományos délután

December 09-én ebédután, mi ötödikesek és a hatodikosok elmehettünk a Magyar Természettudományi Múzeumba.
Vonattal utaztunk, majd mikor megérkeztünk a múzeumba, csoportokra lettünk bontva. Így jártuk körbe a múzeumot. Rengeteg érdekességet láttunk. A múzeum bejáratánál felfüggesztve rögtön egy Megalodon (őscápa) csontváza „fogadott” bennünket. [...]
Teljes cikk megtekintése

Mikor jön a Mikulás?

A kisgyerek mindig izgatottan várja őt. Mi lehet jobb, mint dallal, tánccal, verssel köszönteni ezt a jóságos, öreg bácsit? Ezt az 5.-esek is így gondolták. Heteken át nagy lelkesedéssel készültek a fogadására. [...]
Teljes cikk megtekintése

Látogatás a Terror Háza Múzeumban

Már hagyománynak mondható, hogy iskolánk 7-8. évfolyamos tanulóit minden évben elvisszük erre a helyre. Célunk: kézzelfoghatóvá tenni, mi történik, ha hagyjuk a diktatúrák önkényét elhatalmasodni országok, népek, emberek között. Ezúttal a 8.-osok vállalkoztak e történelmi példák megtekintésére. [...]
Teljes cikk megtekintése

ZENE projekthét

A zene körülölel bennünket. Zenéje van a természetnek! A szél zúgása, eső kopogása, a madarak szárnysuhogása, az állatok hangjai, énekei és sorolhatnám. De zenéje van a tárgyaknak is! Akár a vonat zakatolása, az edények csörömpölése, az ajtó nyikorgása, vagy a poharak „csengetése”, de még a telefonunk billentyűzete is ad olyan hangokat, amit zenének nevezhetünk. [...]
Teljes cikk megtekintése
Az előző tanévben megjelent cikkek megtalálhatóak a hírek archívum menüpontban.
Határtalanul!
Erdeiek Hunyadi nyomában – Történelmi tanulmányi kirándulás

Megjelent: 2020. 01. 09.

Készülődés a kirándulásra

2019. május 6-10.

Iskolánk 17 hetedikes és 9 nyolcadikos diákja a Határtalanul program keretében elutazhatott Szerbia és Románia magyarlakta területeire. A kirándulás témája „A Hunyadiak nyomában” volt.
A kiutazó diákok a kirándulást megelőzően előkészítő órán vettek részt. Megismerték a történelmi Magyarország felbomlásának következményeit. Megtudták, hogy miért él sok magyar anyanyelvű ember a határainkon kívül. Megismerkedhettek a Hunyadi család életútjával, törökellenes harcokban betöltött szerepükkel és a kirándulás programjával. Ezt követően csoportmunkában feladatokat kellett megoldaniuk táblagép segítségével a kirándulni vágyó diákoknak. [...]

Teljes cikk megtekintése Képek megtekintése
XII. Tollforgató verseny
Megjelent: 2019. 11. 04. | Frissítve: 2019. 11. 06.

Kedves Versenyzőnk!


Örömmel tudatjuk, hogy az idei tanévben is számítunk Rád, az iskolánk által szervezett XII. TOLLFORGATÓ tehetségkutató versenyünkön.
Tehát, munkára fel! Próba –szerencse!

BÁRKI indulhat a versenyen, aki kedvet érez a gyakorláshoz.
JELENTKEZZ! A feladatlapon lévő INFO-BLOKK-ot kitöltve levélben küldd el iskolánk címére a kitöltött feladatlapot.
FONTOS: egyéni levelezőpartnereket várunk, tehát nem csapatverseny!

A verseny ingyenes!

Manapság a vállalkozásoké a jövő, ezért ne habozzatok! Induljatok ezen az érdekes megmérettetésen! Versenyünk idén is 2 fordulós.

I. forduló (levelező) feladatlapjainak beküldései határideje: 2020. február 10.
A határidőnél nem fogadunk el csúszást!

II. forduló (döntő): 2020. április 4. (szombat)
Helye: Monorierdei Fekete István Általános Iskola, 2213. Monorierdő, Szabadság u. 43.

Mindenki kap emléklapot. A döntő első 3 helyezettje minden tantárgyból oklevelet kap és tárgyjutalomban részesül. A legjobban teljesítő tanulókat felkészítő tanárukkal együtt várjuk a döntőre. Márciusban személyre szóló meghívót küldünk.

Bátraké a szerencse! Jó munkát kívánunk és sok sikert minden jelentkező diáknak!
Feladatsorok megtekintése / letöltése
Látogatás a csokigyárban
Megjelent: 2019. 10. 21.
2019. október 4-én a két 5. osztály a Bonbonetti Csokoládégyárba látogatott. Sok szempontból szerencsés nap volt ez: az időjárás csodálatosnak bizonyult és Budapesten is hamar a Vág utcába érkeztünk. Ki is használtuk a kínálkozó lehetőséget: fölsétáltunk a Piramisba, amelynek tetejéről megcsodálhattuk a közelben lévő Rákóczi hidat, távolabb a Gellért-hegyet a Citadellával, de fölsejlett még az Erzsébet és a Szabadság híd is. [...]
Teljes cikk megtekintése
Papírgyűjtés
Megjelent: 2019. 10. 10.
Iskolánk ökoiskolaként nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos magatartás és gazdaságos életmód kialakítására. Az iskolában több helyen szelektíven gyűjtjük a szemetet és évente kétszer papír-és PET palack gyűjtést szervezünk. Így történt ez idén ősszel is. Papírgyűjtés tudatosítja a diákokban, hogy a hulladék is lehet érték, hiszen újrahasznosítás után fontos alapanyag. Az osztályok közötti verseny pedig tovább motiválja a tanulóinkat, hogy évről évre egyre több papírt hozzanak. Idén ősszel is sokat gyűjtöttünk, köszönhetően diákjainknak, a szülőknek és nagyszülőknek, akik egyaránt kivették a részüket a papír gyűjtésében, kötegelésében és helyszínre szállításában is. [...]
Teljes cikk megtekintése
Zenei projekt hét
Megjelent: 2019. 10. 04.

Minden hír PDF formátumban

A pdf fájlok megnyitásához az Adobe Reader programra van szükség!
Megnyitás új lapon ↓ Letöltés

← Vissza a főmenübe
Copyright© Lőrincz Tímea 2016.