Monorierdei Fekete István Általános Iskola
Visszaszámláló Monorierdő honlapja Ökoiskola honlapja SZK honlapja

KEZDŐLAP | Hírek ↓

Köszöntjük a Monorierdei Fekete István Általános Iskola (OM: 037757) honlapján!

Iskolánk, iskolám, iskola kimondva és hallva e szavakat a másodperc tört része alatt mindannyiunkban az emlékek, az élmények sokasága elevenedik meg. Lehetnek jók, rosszak, a kötődésünk lehet életreszóló, de feledhető, kellemetlenségekkel terhes is.

...Nevelőmunkánkkal szemben alapvető követelmény, hogy segítsük felszínre hozni tanítványainkban azokat az értékeket, amelyekkel építheti közösségét. Ismerve önmagát tudjon és akarjon érte tenni, illetve alkalmazkodni is ahhoz. Képessé kell tenni arra, hogy a közösség érdekeit felismerje. Emberi kapcsolataiban valósuljon meg a másik ember személyiségének tisztelete. El kell érnünk, hogy nyitottabbá váljék intézményünk és a hagyományos kapcsolattartási formákat tartalmilag gazdagabbá tegyük.
/részlet a Pedagógiai Programunkból/

Szolgálni a jót, lobogásra és világosságra gyújtani azokat, akik keresik és várják a Szépet, hogy világosságra, örömre és szeretetre gyúljanak önmaguk és gyújtsanak másokat is. /Fekete István/

Dátumok

2019. 10. 22.
Iskolai ünnepség a 4. órában
2019. 10. 23.
Nemzeti Ünnep
2019. 10. 28 - 2019. 10. 31
Őszi szünet
(2019.10.25. - utolsó tanítási nap
2019.11.04. - első tanítási nap)
Továbbiak: [ Tanév rendje ]

Cikkek

Az előző tanévben megjelent cikkek megtalálhatóak a hírek archívum menüpontban.
Látogatás a csokigyárban
Megjelent: 2019. 10. 21.
2019. október 4-én a két 5. osztály a Bonbonetti Csokoládégyárba látogatott. Sok szempontból szerencsés nap volt ez: az időjárás csodálatosnak bizonyult és Budapesten is hamar a Vág utcába érkeztünk. Ki is használtuk a kínálkozó lehetőséget: fölsétáltunk a Piramisba, amelynek tetejéről megcsodálhattuk a közelben lévő Rákóczi hidat, távolabb a Gellért-hegyet a Citadellával, de fölsejlett még az Erzsébet és a Szabadság híd is.
Teljes cikk megtekintése
Papírgyűjtés
Megjelent: 2019. 10. 10.
Iskolánk ökoiskolaként nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos magatartás és gazdaságos életmód kialakítására. Az iskolában több helyen szelektíven gyűjtjük a szemetet és évente kétszer papír-és PET palack gyűjtést szervezünk. Így történt ez idén ősszel is. Papírgyűjtés tudatosítja a diákokban, hogy a hulladék is lehet érték, hiszen újrahasznosítás után fontos alapanyag. Az osztályok közötti verseny pedig tovább motiválja a tanulóinkat, hogy évről évre egyre több papírt hozzanak. Idén ősszel is sokat gyűjtöttünk, köszönhetően diákjainknak, a szülőknek és nagyszülőknek, akik egyaránt kivették a részüket a papír gyűjtésében, kötegelésében és helyszínre szállításában is.
Teljes cikk megtekintése
Zenei projekt hét
Megjelent: 2019. 10. 04.
Copyright© Lőrincz Tímea 2018-2019